Lilla Hönshuset

Alla inlägg under maj 2011

Av Lena - 9 maj 2011 21:40

     

Det här är livet!


Utsikten från vår altan i stugan. Det bästa som finns är att få vakna på morgonen, gå ut på altanen och titta ut mot vår lilla vik. Lugn och ro...


Alldeles tyst förutom den intensiva fågelsången från varje buske och varenda träd och så orrspelet då förstås om man är riktigt tidigt uppe, De dansar på andra sidan sjön.


Där ute i vår lilla vik guppar kniporna runt, dyker lite, jagar bort en rival, guppar runt... Fridfullt!   


Det här är livet!

Lena

Av Lena - 5 maj 2011 22:52

 


Hackspetten samlar. Han samlar på kottar. Sätter fast dem i stolpar så de sitter säkert fast och sedan njuter han av dem med hull och hår.


Jag samlar på ord. Ord som är kluriga, värda att fundera över, gärna positiva och som vi kan säkra och sätta fast så de inte smiter iväg. Och sedan kan vi tumla om bland dem, njuta av dem eller bara använda dem av hjärtans lust.


Det finns inte tillräckligt med värme i världen för att man ska klampa in med sin kyla, sa någon. Jag tror det är rätt. Och vi ska värna om våra ord. De är effektfulla vapen och fantastiska plåster. Ord kan ge värme och det spelar roll hur vi använder dem.


Jag gör som hackspetten och försöker samla på det goda.

Lena

Av Lena - 4 maj 2011 21:24

    

Lotta flyttar hemifrån.


Idag  var det dags för vår illa behandlade och mobbade höna att få flytta till Johan och hans familj. Vilken tur hon har!


I morgon väntas det delikatesser som makaroner och köttbullar. Det är mumma för små hönor det! Kanske Johan också hittar små maskar eller andra goda små kryp som passar precis för en glupsk liten höna. Vem vet?


Inte är det någon som hackar eller jagar henne heller. Vad skönt!


Lena


Av Lena - 1 maj 2011 22:35

 

- Vilken knasig kompis! Går ner i vattnet, blöter ner sig, dricker havsvatten, blir kall om tassarna..... Nej, fy farao! Tacka vet jag att stå på bryggan och betrakta spektaklet....


 

Bävern hade gjort sitt bästa även i år men inte lyckats fälla björken. Kanske han eller hon blev störd av oss Valborgsfirare.


 

Firade vår Valborgsmässoafton med Anita och Anders även i år, vilket har blivit en mysig tradition.


Ha det så gott!

Lena

Presentation


Hej och välkommen till Lilla Hönshuset!

Fråga mig

5 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
            1
2
3
4 5
6
7
8
9
10
11
12
13
14 15
16
17 18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
<<< Maj 2011 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik

Lilla Hönshusets gästbok


Skapa flashcards