Lilla Hönshuset

Direktlänk till inlägg 14 maj 2011

Kurs i utomhuspedagogik

Av Lena - 14 maj 2011 21:44

 

Kurs i utomhuspedagogik!!

Jag gjorde det den här veckan, åkte på kurs i utomhuspedagogik till Stockholm och fräschade på kunskaperna om hur man kan använda uterummet för att eleverna ska känna glädje och lust att lära utomhus.


Så nyttigt! Så kul!


Och jag kände lust och glädje när...


 

jag upptäckte att det här en karta till hur man ska hitta skatten i ett betydligt större och verkligt område. En hel del geografi, svenska och fantasi med andra ord.


 

Nyfikenhet kände jag och tro det om du vill, men detta är faktiskt matte på hög nivå! Och det är faktiskt vår egen kung som beskrivs på bilden med hjälp av ledtrådar från naturen. Klurigt!



Svenskalärare som jag är, så fann jag ytterligare ett sätt att uttrycka både svenska och matte med hjälp av äggkartonger och naturfenomen. Fattar du att man blev inspirerad? Hur mycket som helst!

 


Det gäller att kunna förklara hur man tänkt. I detta fall är det inte enkelt när hela världen faller omkull   


 

Mia, vår lärare, delade med sig av all sin energi, all sin livserfarenhet med naturen som hjälp, all sin visdom och dessutom bjöd hon på gott bröd till lunchen. Vilken människa och eldsjäl!


 

Jag och min kompis, arbetskamrat och vän njöt av dagen.


Anneli, vilken dag vi hade! Bara att sätta igång när vi kommer hem!


Efter att ha klivit på tåget 05.08 på morgonen, haft en intensiv och rolig dag där jag lärt mig massor och fått enormt mycket inspiration, letat efter ett ställe i den härliga sommarsolen att ta ett glas vitt vin på, missat det och slutligen landat på tågstationen i Sundsvall igen kl 22.00 så fick jag sjunga högt i bilen hem för att inte somna.


Fattar du vad dåligt det lät eftersom jag inte somnade...... Snark!


Hurra för fortbildning i utomhuspedagogik!

Lena


 
 
skogsnuvan

skogsnuvan

15 maj 2011 09:04

Naturen är i sig själv en inspiratinskälla och kan du lära dina elever att det är så har du gjort dom en stor tjänst inför livet.
Att göra saker som en lek är ett bra sätt att lära sig det är jag övertygad om så hem och praktisera dina kunskaper.

http://skogsnuvan.bloggagratis.se

 
Oldmolly

Oldmolly

15 maj 2011 13:21

Det här mailar jag vidare till dottern, som ju är svensk-maje hon också. Kanske kan hon använda det.

http://oldmolly.bloggplatsen.se

 
kristina

kristina

16 maj 2011 22:58

Jag blir så glad när jag läser om denna utbildningen.
Så duktiga elever det kommer att bli som får den här möjligheten.
Du är en lärare som bryr sig det är beundransvärt.
Kramar till dig!

http://kristinakicki.bloggplatsen.se

 
Kim

Kim

27 maj 2011 13:50

Kim
Vad roligt att få inspiration.
Just nu arbetar jag med de allra yngsta barnen inom förskolan, ett -och tvååringarna.
Man blir så överväldigad över hur mycket riktigt små barn förstår. Just nu får mina småttingar egna remsor som vi tillsammans har klippt efter hur höga eller långa deras egna saker eller förskolans är. De tycker det är jätte spännande att ha egna remsor och tar gärna med sig dem under de dagarna vi haft matte på schemat.
Tack för tipsen

http://URL

Lena

27 maj 2011 17:36

Men det låter riktigt spännande. Jag tror att det gäller att skapa mysiga stunder utomhus för barnen för att de sedan ska uppleva det positivt att vara ute i naturen och att vara rädd om den.

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Lena - 11 maj 2018 08:32

Frukost i det fria som var tänkt till Prästtjärn men då vägen är avstängd styrde vi kosan upp mot flygfältet. Vid Värptjärn hittade vi denna brygga som vi lånade för vårt frukostbord. Så mysigt att Niklas, Niklas och Olivia hängde med trots t...

Av Lena - 23 december 2017 08:15

Jag tror det kommer att bli en rolig och fröjdefull jul i år igen. Med hjälp av vårt lilla busfrö Siri kommer det inte bli en enda lugn minut. Den busigaste av busiga! 12 veckor söt dvärgschnauzervalp som bara vill busa! Skor och st...

Av Lena - 2 oktober 2017 00:03

Länge sen. En evighet känns det som. Värst är att vi saknar vår lilla Mira så mycket! Vår lilla prinsessa av Kovland och chef för nedre Norrland. Den 13 juni lämnade hon oss för att bli den finaste prinsessan i hundhimlen. Vi är så...

Av Lena - 22 februari 2017 23:06

Vad är väl Lilla hönshuset utan höns? Fantastiskt rolig tid tyckte både Mira och vi andra i familjen med vår lilla hönsflock i trädgården. Men allt har sin tid och plötsligt kände vi att vår tid och ork inte riktigt räckte till. Så höns...

Mod

Av Lena - 1 februari 2017 22:43

Eva har opererats idag. Fått en ny hjärtklaff. Eva är Niklas flickvän. Hon är så liten och späd men ändå så rejält modig och stort tapper! Har inte kunnat tänka på annat än henne idag. Vilken modig tjej! Svärmor Lena ...

Presentation


Hej och välkommen till Lilla Hönshuset!

Fråga mig

5 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
            1
2
3
4 5
6
7
8
9
10
11
12
13
14 15
16
17 18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
<<< Maj 2011 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik

Lilla Hönshusets gästbok


Ovido - Quiz & Flashcards