Lilla Hönshuset

Alla inlägg under januari 2011

Av Lena - 10 januari 2011 22:37

 

Ibland känner jag mig fullständigt insnöad! Sitter stilla och tryggt kvar i mina gamla vanor och tankar. Skönt, lugnt och bekvämt!


Men ibland är det som att jag tinar upp och ser på världen med nya ögon. Det spritter i kroppen och knoppen och jag bara vill så mycket! Spännande, roligt, utmanande och inspirerande!


Ibland står och går jag runt i små cirklar, väntar och funderar på när de där tödagarna egentligen ska dyka upp, så det börjar hända något.......... Puh!


Idag var det första dagen på terminen och tänk att jag nästan hörde hur det drippedi droppade runt mina fötter. I morgon ska jag hoppa högt och studsa för att hjälpa min vårflod på traven!


Häng med på galenskaperna vet ja!

Lena

Av Lena - 8 januari 2011 11:46

 


Tapperhetsmedalj!


Jag vill ge vår knotiga, seniga och sega lilla björk en tapperhetsmedalj. Tänk att den orkar stå där på samma plats i alla år, vara med om naturens alla häftiga väderkast och enorma skiftningar från dag till dag, vecka till vecka och från årstid till årstid utan att klaga.


Ena dagen är det vansinnigt kallt, nästa dag vräker snön ner och ytterligare en dag senare så töar det, nästan åtminstone. Därefter blir det smällkallt igen... Detta var just vädret för denna vecka det!!! Skiftande och varierande!


Ena dagen springer vi runt vår björk och klyver ved, snickrar, skrattar och nojsar, nästa dag är det tyst, tyst, tyst vid vår stugknut.


Snart är våren här och det blir aldrig tyst en minut. Då flyttar det in ett litet kärleksfullt fågelpar i vår björk och efter några veckor har dessa ett ihärdigt arbete med att fylla små, pipande och ständigt gapande fågelungsnäbbar med diverse delikatesser. Björken breder ut sina grenar och gröna blad för att skydda de små mot regn och blåst.


När vi går förbi, slänger vi upp en blöt bikini eller handduk på tork...


En tapperhetsmedalj till vår kära lilla björk!

Lena

Av Lena - 6 januari 2011 01:45

 

Prinsessa av Kovland och chef för nedre norrland!


Mira fick såklart också julklappar, eftersom hon är världens underbaraste hund. Ett ben med Hubba Bubba smak hade Niklas köpt åt henne och det passade vår lady alldeles utmärkt.


 

Det kostar på att ligga på topp! Ett stort ben kräver sin hund och därför somnar hon över sin aktivitet lite då och då......


Vissa aktiviteter kan vara så tråkiga, så man kan somna men här är det av helt andra anledningar. Ett gediget gnagande.


Vår lilla bortskämda Prinsessa!

Matte


Av Lena - 3 januari 2011 21:49

  

Snart badar vi här! Från vår egen brygga!


Om fyra månader har isen precis gått, de små iskristallerna knastrar fortfarande när de träffar varandra på ytan och det är kallt, riktigt svinkallt!


Men har man strax innan svettats en stund i en härlig vedeldad bastu där det sprakar och knakar och sedan springer som sjutton och hoppar i utan att känna efter..... Ja, då tycker man faktiskt att det är riktigt skönt! 


Vi brukar premiärbada den 1:a maj och dit är det inte ens 4 månader. Jag håller ut! Snart badar jag under stjärnhimlen.

Lena

Av Lena - 2 januari 2011 14:38

 

Nyårsdag på Navarns is. Vi skidade ut på våra gamla träskidor för att pimpla. Solen låg över bergen och i allt det alldeles tysta och lugna såg det ut som hela världen stod i brand.


Det känns så stort och mäktigt där ute på isen.


 


Mira frös och fick ligga inuti husses jacka. Mysigt!


Tänk vad många ljuvliga stunder vi har framför oss på isen i vårsolens glans. Nu går det mot rätt håll och blir bara bättre och bättre.


Kan aldrig se mig trött på och sluta andas in naturen i vårt paradis i Navarn.

Lena

Av Lena - 2 januari 2011 00:25

 

Nyårsdagen 2011. Först.... men inte störst!


Fick årets första abborre i Navarn. Helt otroligt! Förra året kämpade jag hela vintern och lyckades endast få upp en pytte, pytteliten rackare på hela vintern. Men idag nappade det minsann och först upp var min. Stefan var god 2:a. Hurra!


Ingen vrål-nyårsdagsmiddag precis, som efter Håkans proffspimpling förra året, men jag ser det som ett gott tecken inför det nya året. Vad månde det bliva av detta år som börjar så bra???


Gott Nytt År alla Navarnälskare! och alla andra!

Lena

Presentation


Hej och välkommen till Lilla Hönshuset!

Fråga mig

5 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
         
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15 16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29 30
31
<<< Januari 2011 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik

Lilla Hönshusets gästbok


Ovido - Quiz & Flashcards